Nieuws

Vrijdag 3 maart 2017 1e lustrum viering met onze vrijwilligers

 

VDL Foundation steunt initiatieven in de omgeving van VDL Nedcar 

Op vrijdag 9 december heeft VDL Foundation vijf cheques overhandigd aan sociale initiatieven in de omgeving van VDL Nedcar in Born. In totaal is 50.000 euro verdeeld. De begunstigden zijn aangedragen door medewerkers van VDL Nedcar. Het gehandicaptenteam van T.C. De Snelle Sprong, Stichting Wensulance, Stichting Maasveld, Ronald McDonald Kindervallei en Stichting Vrienden Hospice Bronnerhof namen de cheques in ontvangst.

Voor meer info, klik hier


Onverwachte meevaller

Zoals jullie misschien al hebben vernomen, werden we een week geleden verrast met een grote financiële bijdrage voor Bronnerhof.

De heer Olaf Laurs, directeur van het bedrijf Medilex uit Zeist kwam naar ons toe om een cheque van 1.500 Euro aan onze voorzitter Martin Link te overhandigen. Natuurlijk zijn we erg blij met dit onverwacht grote bedrag en zullen het goed besteden.

Waarom komt een bedrijf uit Zeist ons geld brengen? Dat zit zo: dochter Vicky van onze vrijwilligster (en lid van ons PR-team) Marlaine Bartelink werkte voorheen bij Medilex. Dit bedrijf organiseert als onafhankelijke organisatie jaarlijks ruim 60 congressen, cursussen en studiedagen, vooral op het gebied van zorg en welzijn. Zij ontvangen heel graag na afloop feedback van de deelnemers, en om dit te stimuleren, hebben ze het volgende bedacht. Elk halfjaar selecteren ze twee goede doelen, waar hun medewerk(st)ers suggesties voor mogen doen. Elke deelnemers mag, als hij/zij het feedbackformulier invult, ook een van beide goede doelen uitkiezen en Medilex sponsort dan 1 Euro voor dit goede doel. Jullie begrijpen al dat de dochter van Marlaine Bronnerhof ons met succes heeft voorgedragen als goed doel. Wij wisten hiervan, maar hadden nooit gedacht dat de teller voor ons tot 1.500 zou oplopen. Het bewijst in ieder geval dat Medilex behoorlijk aan de weg heeft getimmerd, maar ook dat een hospice als het onze door onbekende mensen toch hooglijk wordt gewaardeerd.

Helaas kon Vicky niet bij de uitreiking zijn, want ze werkt momenteel in Zweden, maar Marlaine nam de honneurs natuurlijk graag waar. Wel hebben we op internet een mooie foto van Vicky kunnen vinden. We bedanken haar en Medilex. Dhr. Laurs was overigens zeer onder de indruk van Bronnerhof en prees het werk wat we met zoveel vrijwilligers doen.