Dorpsfilm Obbicht 1968

Dorpsfilm 'Obbicht anno 1968' kan besteld worden!

In 1968 werden in Obbicht door de  filmmaker Johan Adolfs uit Enschede in de zomermaanden opnames gemaakt voor een dorpsfilm.
De cameraman loopt, begeleid door een geluidswagen, door het dorp waardoor tientallen inwoners,
vaak met hun kinderen, naar buiten gelokt worden en ze bij hun woonhuis of straat op beeld worden vastgelegd. Zodoende registreerden de cameramensen van Adolfs in Obbicht het naoorlogse plattelandsleven waarbij de bewoners te zien zijn tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.
Ze tonen verder vele dorpskiekjes waardoor de film een cultuurhistorische waarde heeft gekregen
Ook de leerlingen van de kleuter-, jongens-, meisjes- en de huishoudschool met hun leraren/leraressen komen uitgebreid in beeld. De film wordt afgesloten met een optocht waar een aantal verenigingen aan deel nemen.
De originele film werd gedigitaliseerd door de filmmaker Paul Cuijpers en werd na beeldcorrecties voorzien van achtergrondmuziek en effectgeluiden. Om het commentaar te kunnen inspreken zijn momenteel een aantal (oud)inwoners van Obbicht in de weer om de honderden namen van personen die in beeld komen te achterhalen. De film sluit af met een optocht door enkele verenigingen uit het dorp.
De uitgifte van de dvd(s)  en/of dvd-stick(s) vindt plaats op zaterdagmiddag, 11 december in de harmoniezaal, Koestraat 8 te Obbicht. De prijs per dvd of usb-stick bedraagt € 14,00, contant
af te rekenen bij het afhalen. De meeropbrengst is bestemd voor Hospice Bronnerhof te Born.
Met uw bestelling van deze dorpsfilm heeft u niet alleen een leuk kerstgeschenk in handen, steunt u een goed doel en ontvangt u ook een bijna 45 minuten durend document over het na-oorlogse leven in Obbicht waarbij enkele honderden bij naam genoemde (oud)dorpsgenoten in beeld komen.

Klik HIER om de film te bestellen